Cirque du Soleil po prvi put dolazi u Split s jednom od svojih najomiljenijih predstava CORTEO!

Ulaznice su u pretprodaji isključivo za članove Cirque Cluba od 4. travnja u 10 sati, a za ostale samo na blagajni Spaladium Arene (od 10 do 18 sati). Slobodna prodaja počinje 6. travnja u 10 sati u sustavu Adriaticket.

Split, 4. travnja 2022. – Corteo, najzanimljivija produkcija Cirque du Soleil, započinje svoju europsku turneju u Splitu u Hrvatskoj. Ova jedinstvena produkcija, koju je režirao Daniele Finzi Pasca, premijerno je izvedena u Montrealu, u Big Top-u, u travnju 2005. Od svog nastanka, predstava je zadivila preko 9 milijuna gledatelja, u 20 zemalja, na 4 kontinenta. Corteo će biti predstavljen u Spaladium Areni 20. i 21. svibnja 2022. Ulaznice će biti puštene u prodaju u srijedu, 6. travnja u 10 sati na cirquedusoleil.com/corteo.

Ulaznice u pretprodaji za Corteo dostupne su od 4. travnja u 10 sati za članove kluba Cirque. Članstvo u Cirque Clubu je besplatno, a pogodnosti uključuju pristup ulaznicama u pretprodaji, posebnim ponudama i ekskluzivnim informacijama iza scene. Za pridruživanje idite na cirqueclub.com.

Corteo, što na talijanskom znači korteža, radosna je povorka, svečana parada koju zamišlja klaun. Predstava spaja strast glumca s gracioznošću i snagom akrobata kako bi publiku uronila u kazališni svijet zabave, komedije i spontanosti, smješten u tajanstvenom prostoru između neba i zemlje.

Klaun slika svoj vlastiti sprovod koji se odvija u karnevalskoj atmosferi, nad kojim tiho bdiju brižni anđeli. Suprotstavljajući veliko s malim, smiješno s tragičnim i magiju savršenstva sa šarmom nesavršenosti, predstava ističe snagu i krhkost klauna, kao i njegovu mudrost i dobrotu, kako bi ilustrirala dio čovječanstva koji je unutar svakog od nas. Glazba postaje lirska i razigrana noseći Cortea kroz bezvremensko slavlje u kojem iluzija dodiruje stvarnost.

U ovoj izvrsnoj predstavi Corteo, pozornica je smještena u sredini arene i dijeli prostor, pri čemu je svaka polovica publike okrenuta prema drugoj polovici, dajući jedinstvenu perspektivu ne samo predstave, već i pogled izvođača na publiku, pa će atmosfera u areni biti dosad neviđena. Postavljene zavjese, inspirirane Eiffelovim tornjem, i središnje zavjese, koje su ručno oslikane, daju grandiozan dojam na pozornici. Ovo daje dodatan ton poeziji Cortea.

Split – Spaladium Arena

ULAZNICE Subota, 28. svibnja 2022. u 18.00 sati

Za više informacija posjetite: cirquedusoleil.com/corteo.

O Cirque du Soleil

Cirque du Soleil je redefinirao kako svijet gleda na cirkus; od darovitosti iz malog grada do globalno poznatog imena. Sa sjedištem u Montrealu, kanadska je organizacija postala globalni lider u zabavi uživo stvarajući impresivna i kultna iskustva svjetske klase na 6 kontinenata. Cirque du Soleil povezuje se s publikom iskrenošću, ljudskošću i uključenošću. Privilegija je surađivati s umjetnicima iz 90 zemalja kako bi oživjeli njihovu kreativnost na pozornicama diljem svijeta. Tvrtka ima za cilj pozitivno utjecati na ljude, zajednice i planet svojim najvažnijim alatima: kreativnošću i umjetnošću. Tijekom godina inspirirano je više od 215 milijuna ljudi u više od 70 različitih zemalja.

Za više informacija posjetite cirquedusoleil.com.